OVER FIEN

Wie is Fien? 

Mijn naam is Josine Pieters en ik schrijf en werk onder de naam Fien. Ik werk ruim 20 jaar als educatief specialist en ontwikkelaar van educatieve projecten en exposities bij een communicatiebureau in Utrecht. Daarnaast ben ik freelance stemactrice.

Om mijn expertise te vergroten rond het thema hoogbegaafdheid en jongeren volgde ik de opleiding tot Talentbegeleider bij Novilo, Opleidingscentrum voor Hoogbegaafdheid en Talentontwikkeling. Als specialisatierichting koos ik hoogbegaafdheid in combinatie met autisme. Ik leerde over de uitdagingen in het onderwijs, zowel voor leerlingen als docenten. Over onbegrip over hoogbegaafdheid en anders zijn in de klas. En over misdiagnoses, overeenkomsten en verschillen tussen hoogbegaafde leerlingen en dubbel-bijzondere leerlingen. Er vielen veel puzzelstukjes op zijn plek.

De rode draad in mijn werk is dat ik mensen wil verbinden, inspireren en helpen om hun dromen te verwezenlijken. Soms zit er iets in de weg; een overtuiging, gebrek aan structuur, een gevoel van onveiligheid, overprikkeling of gewoonweg niet weten hoe. Soms kan een zetje in de rug, wat concrete handvatten en positieve aanmoediging het verschil maken.

Ik houd van creatievelingen die anders zijn, introvert of op hun eigen manier bijzonder. Juist deze groep heeft de neiging om onder te duiken, niet op de voorgrond te durven treden. Uit angst voor afwijzing, onveiligheid of er niet bij horen. Hun talent wordt over het hoofd gezien. En dat is vaak zo onterecht! De essentie van talentbegeleiding is volgens mij het bieden van uitdaging, structuur, veiligheid én aanmoediging op je sterke kanten. Ik wil deze vier uitgangspunten vertalen naar inspirerend en uitdagend onderwijs. Dat doe ik met de lesmaterialen die ik maak en door het delen van de kennis en ervaring van docenten uit de dagelijkse lespraktijk.

Denk je mee? Ik hoor het graag.

info@fiendenktmee.nl